logo

Slik styler du boligen før visning

Førsteinntrykket er avgjørende ved boligsalg, og riktig presentasjon av boligen kan føre til både lettere salg og høyere pris. Allerede når potensielle kjøpere ser boligannonsen er det viktig å gjøre et godt inntrykk.

Skal du selge bolig kan det bli dyrt å style boligen feil. Klassiske feilgrep er å vise frem en overmøblert bolig, hvor man vanskelig kan se for seg å få plass, eller å la boligen stå helt tom, slik at det er vanskelig å se for seg mulighetene som finnes.

– Det viktigste du kan gjøre er å skape en god følelse hos den som er på visning. Når du selger en bolig selger du også en drøm. Noen ser på en bolig og tenker «er dette oss?». Mange ser også en bolig og ser for seg hvem man blir ved å flytte inn her – helt ubevisst, forklarer Helge Moe Fredriksen i 3D-visning.no.

Subtile hint om bokvaliteten

Han peker på hvordan en gitar kanskje kan gi et hint om å ta opp sine musikalske ferdigheter, eller et eksotisk interiørinnslag fra en reise kan vekke den indre globetrotteren.

– Men, ikke overdriv heller. Det er viktig at de som er på boligjakt tenker at «her kan jeg bo!» Det er viktig at boligen blir husket, men la den bli husket for den gode følelsen man fikk da man gikk inn døra. Det gjelder å gi subtile hint om bokvaliteten, sier han.

En bolig skal dekke flere behov. Behov for hvile, rekreasjon og familieliv. Behov for å være sosial. Og behov for å leve ut drømmer. Ofte er det kun små grep som skal til for å vise frem hvordan boligen oppfyller alle disse behovene, og små investeringer i presentasjonen av boligen gir ofte stor avkastning ved salget.

Se vår omfattende sjekkliste for hva du bør sørge for før visning – rom for rom:

 

Generelt

 • Tenk gjennom hvordan besøket oppleves: Opplevelsen starter allerede ute på gaten. Hvordan er adkomsten derfra til inne i selve boligen? Ser uteområdene presentable ut? Fungerer ringeklokken? Ser skiltet på postkassen ryddig ut?
 • Ta vekk alle personlige eiendeler: Familiefoto erstattes med nøytrale kunstverk, permer og papirer fjernes, supporter-skjerf og premier fra sportsturneringer settes bort.
 • Fjern unødvendige møbler og nips: Vær selektiv med hva du beholder. Du skal vise frem hva man faktisk får plass til, samtidig som boligen oppleves som åpen og luftig.
 • Rydd, vask, skrubb: Vinduer skal vaskes innvendig og utvendig. Se at det ikke er merker på vegg, dører eller andre flater. Balkong og uteplassen må også feies.
 • Utbedre feil og mangler: Sparkle hull i vegger, og frisk opp med ny maling der det trengs. Reparer lister, løse dørhåndtak og dryppende kraner. Har lysbrytere og stikkontakter gulnet med tiden, er det relativt rimelig å bytte ut med et nye deksler. Bytt ut mørke gardiner med lysere stoffer. Trekk gardiner til side, slik at det kommer mest mulig lys inn.
 • Frisk opp med farger: Du kan gjerne våge å bruke litt farger, slik at det ikke blir for hvitt og grått. Farger kan tilføres i puter og andre interiørdetaljer, men unngå skrikende farger på vegger og store elementer.
 • Tilfør liv: Planter og blomster gir et lunere inntrykk. Planter kan du bruke i alle rom, og blir sjelden feil.

Stue

 • Del opp i soner: Del stuen opp i ulike deler dersom det er rom til det. Er det plass til både sofakrok og spisestue? Vis det! Dekk gjerne på spisebordet pent for å vise at man kan invitere gjester til en hyggelig middag i en lun atmosfære.
 • Gjør det komfortabelt: Sørg for at sofaen ser innbydende ut. Er sofaen gammel og slitt, bør du vurdere å leie eller låne en som ser delikat ut. Pynt med puter i friske, men nøytrale, farger. Pynt med et pledd, som ser tilfeldig henslengt ut på siden.
 • Fremhev hyggen: Bruk gjerne levende lys, eller fyr opp i peisen i de kaldere årstider – men, unngå duftlys. Det er vanskelig å finne en lukt alle liker, og det kan virke som man forsøker å dekke over en annen lukt.

Kjøkken

 • Skap plass til matlaging: Fjern alt fra kjøkkenbenken, vasken og komfyr. Mikrobølgeovnen er praktisk, men den vitner ikke om kulinariske opplevelser på kjøkkenet. Har du en autentisk espressomaskin kan den få stå; en vanlig kaffetrakter tar du vekk.
 • Pynt benken: Sett frem et delikat fruktfat, friske urter og kanskje en pen flaske med olivenolje. Fjern kluter, oppvaskbørste og kjøkkenhåndkle. Pynt diskret med én kul kokebok på kjøkkenbenken. (Husk at du selger en drøm, og her skal man selvsagt kunne leve ut sine kulinariske ferdigheter).
 • Ikke glem skapene: Rydd og vask under kjøkkenbenken. Mange tar en titt på rørene, og et ryddig skap under benken gir et bedre inntrykk.
 • Fremhev spiseplassen: Dersom det er plass til en spisekrok på kjøkkenet bør det vises.

Bad

 • Gjør grundig rent: Blanke overflater skal skinne, og fuger mellom fliser skal ikke være misfargede.
 • Skap spa-følelsen: Fjern alt som ikke er fastmontert. Pynt med en eksklusiv såpe på servant, og legg frem matchende håndklær – helst i stabler. Unngå duftlys.
 • Gi en lun følelse: Skru på varmekabler, dersom det finnes, men hold de på et behagelig nivå.

Soverom

 • Vis frem romstørrelsen: Trekk seng ut fra vinduet, hvis det er mulig. Vis at det er plass til både dobbeltseng og nattbord.
 • Inviter til behagelig hvile: Re opp sengen pent, med sengeteppe og matchende pynteputer. Pynt på nattbordet med en pen bok.
 • Vis alternativ bruk av ekstra soverom: Dersom boligen har ekstra soverom bør du først tenke på målgruppen. Er det mest sannsynlig at det er en barnefamilie som flytter inn, eller nyinnflyttede som har andre prioriteringer? Dette legger føringer for om ekstra soverom bør innredes som et barnerom, et kontor, gjesterom – eller kanskje en kombinasjon av de to sistnevnte.

Uteområder

 • Ikke glem å rydde ute: Rydd opp og fjern vissent løv og planter. Frisk opp med nye planter og blomster. Klipp hekken. Be gjerne også naboen om å rydde hos seg.
 • Vis hva du får plass til: Vask og sett ut møbler, og vis frem mulighetene uansett om du har stor hage eller en liten balkong.
 • Skap en god atmosfære: Uansett årstid kan uteplassen være stemningsfull. På våren og sommeren kan du sette ut fine krukker med blomster. Mot høsten og vinteren gjør litt røsslyng og en fin lykt susen. Har det kommet nysnø? Lag en snølykt!

Spesielt for 3D-visninger

Dersom du inviterer til 3D-visning bør du også følge rådene som for en vanlig visning, ettersom man får mye av den samme opplevelsen som på en fysisk visning. Det er likevel noen ekstra ting du bør huske på, som vil være med på å gi en bedre opplevelse for potensielle kjøpere.

 • Gjør skikkelig rent: Tenk spesielt på blanke overflater, som vinduer, speil og dusjdører. Kameraet har svært høy oppløsning, og kan fange opp smuss og fingermerker.
 • Rydd på tilleggsarealer: En 3D-visning gir muligheten til å vise frem ekstra arealer som hører til boligen. Dette gjør vi ved implementeres i 3D-visningen gjennom 360-bilder. Rydd gjerne på de arealene du vil vise frem, for eksempel sitteplassen i felles bakgård, takterrassen, lofts- eller kjellerbod og garasjeplassen, så skanner vi dette også.
 • Tenk over hva som er viktigst å vise frem: I 3D-visninger kan man legge inn nyttig informasjon om boligen gjennom bruk av infopunkter. Her kan det legges inn bilder, tekst, lenker til mer innhold og til og med video. Hvilke restauranter og andre servicetilbud finnes innen gangavstand fra boligen? Hvordan høres bølgeskvulp og fuglesang ut fra terrassen en sommerdag? Det er kun fantasien som setter begrensninger for hva du kan vise frem.

 

Hent inspirasjon

Du må gjerne hente inspirasjon fra andre boligannonser, før du går i gang med styling av din bolig. Pass bare på at din bolig skiller seg ut i mengden. La deg gjerne inspirere av disse 3D-visningene:

 

Comments are closed.