logo

Om teknologien

Vår kamerateknologi lager et tredimensjonalt univers du fritt kan bevege deg i, med et brukergrensesnitt som minner om Google Street View. Du bestemmer selv hvor du beveger deg, hvor i rommet du skal stå, i hvilken retning du vil se og zoome inn på detaljer. Det gir deg følelsen av å faktisk være der – selv om du er et helt annet sted.

Som mennesker opplever vi verden rundt oss i tid og rom. Hjernen vår beregner hele tiden avstander, størrelser og volum for at vi skal forstå omgivelsene våre. Tradisjonelle videoer og bilder er flate, todimensjonale gjengivelser av verden. De mangler den siste dimensjonen som gir oss en virkelighetstro opplevelse av å være tilstede.

Lag ditt eget univers med deg i sentrum

Kameraet har tre lasere som måler omgivelsene, og seks sensorer som tar bilder – mens kameraet roterer 360 grader. Ved å flytte kameraet og ta flere bilder – for eksempel gjennom et helt hus – lages et tredimensjonalt univers der du kan bevege deg gjennom hele huset.

Dette er ikke fotorealistisk 3D-modellering. Det er ditt eget 3D-univers laget av ekte bilder.

 

Se ulike bruksområder for 3D-visninger:

Hvordan fungerer det?

Avtal tid og sted

Fortell oss hvor, når og hva du vil ha skannet, så får du et uforpliktende tilbud fra oss.

Vi skanner området

En av våre kameraoperatører gjennomfører 3D-skanningen til avtalt tid og sted. Skanning av en bolig tar vanligvis omlag én time.

Vis frem og del

Når prosesseringen av bilder og data er ferdig, får du din egen 3D-visning som du kan vise frem til hvem du vil.

Ofte stilte spørsmål

Under finner du svar på det vi oftest får spørsmål om rundt 3D-visning og teknologien. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på under er det bare å ta kontakt med oss, så vil vi svare deg så raskt som mulig.

Hva koster det?

Den endelige prisen avhenger av hvor stort grunnareal som skal skannes, hvor mange etasjer som skal dekkes og eventuelle spesielle behov. Det medgår også noe tid for å prosessere bilder og data om til en 3D-visning. I tillegg avhenger den endelige prisen av hvor lenge din 3D-visning skal være tilgjengelig.

For privatboliger har vi ulike pakkeløsninger – avhengig av boligens størrelse og ønskede funksjonaliteter. Les mer om våre pakkeløsningene her.

Ta kontakt med oss, slik at vi kan avklare dine ønsker og behov. Dette er den enkleste måten for oss å gi deg et uforpliktende pristilbud.

Hvor lang tid tar fotograferingen / skanningen?

For de aller fleste vil selve skanningen / fotograferingen ta omlag én time. For større områder, eller prosjekter med spesielle behov, vil skanningen ta noe lengre tid.

Kontakt oss gjerne, med en beskrivelse av ditt prosjekt. Da kan vi komme med et mer nøyaktig estimat på hvor lang tid det vil ta.

Kan universet / 3D-visningen implementeres på nettsiden min?

Ja. Du kan implementere ditt 3D-univers på nettsiden din med en enkel iframe-kode. Ta kontakt med oss, eller nettstedutvikleren din, dersom du trenger assistanse med å få dette til.

Kan 3D-visning brukes på Finn?

Ja, Finn har nå åpnet for å vise 3D-visninger sammen med boligannonsen. Dersom du, eller megleren din, trenger bistand med å få dette på plass bistår vi gjerne med dette.

Eiendomsmegleren min tilbyr ikke 3D-visning – hva gjør jeg?

Det er fortsatt noen eiendomsmeglere som ennå ikke har oppdaget hvor nyttige 3D-visninger er for å nå ut til flere kvalifiserte kjøpere i forbindelse med boligsalg. Undersøk gjerne hvilke meglere som tilbyr 3D-visning før du velger den som skal bistå deg med den betydningsfulle prosessen som et boligsalg er.

Vi samarbeider gjerne med meglere i forbindelse med boligsalg. Du kan derfor bestille 3D-visning direkte fra oss. Vi sørger for at megleren får alt det tekniske på plass for å vise 3D-visningen sammen med boligannonseringen.

Fungerer 3D-visning på mobil?

Ja. 3D-visning fungerer veldig godt på mobiltelefoner og nettbrett. Det er enkelt for brukerne å navigere seg rundt i universet, med et grensesnitt som minner mye om det man kjenner igjen fra for eksempel Googles Street View.

Hvordan fungerer infopunkter?

For å gi størst mulig nytteverdi av 3D-visningen for brukerne kan du implementere infopunkter rundt omkring i ditt 3D-univers. I disse punktene kan du legge inn viktig informasjon, lenke til nettsider – eller til og med legge inn en videosnutt.

Med riktig bruk av infopunkter hever du brukeropplevelsen, og gir svar på spørsmål som man kanskje ikke ville fått med seg på en tradisjonell visning / befaring. Hvilken type infopunkter som lønner seg å bruke varierer med bransjer og behov – mulighetene er mange!

Spør oss om hvordan infopunkter kan brukes i ditt prosjekt.

Kan man skanne utendørsområder?

Ja, i mange tilfeller vil dette være mulig. Skanning av utendørsarealer avhenger av miljøet, lysforhold, med mer. Ta kontakt med oss for å avklare om skanning av utendørsområder i ditt prosjekt er mulig.

Kan dere lage plantegninger?

Ja!

Vi kan hente ut høyoppløselige plantegninger fra de områdene vi har 3D-skannet. Plantegninger kan brukes i for eksempel prospekt og annen dokumentasjon i forbindelse med boligsalg.

Hva er implementerte 360-bilder?

Det er også mulig å vise frem områder utenfor selve boligen, slik som fellesområdene i bakgården, en bod i kjelleren, takterrasse eller garasjeplassen. Den enkleste måten å gjøre dette på er å implementere 360-graders bilder fra slike fasiliteter direkte i 3D-visningen av boligen. På denne måten kan boligkjøpere oppleve slike områder som hører til boligen – uten å måtte forlate 3D-visningen.

Hva er en eksportert video?

Noen ganger er det ønskelig å også vise frem en bolig ved bruk av video, for eksempel på YouTube, Facebook eller Instagram. Da er det greit å vite at vi kan lage videoer basert på 3D-visningen.

Se gjerne vår korte informasjonsvideo om hvordan dette fungerer:

Kan jeg lagre 3D-universet på egen server?

Nei, dette er per i dag ikke mulig. 3D-universet lagres på en ekstern server og implementeres på en nettside med bruk av iframes. Mulighetene for lagring (hosting) av 3D-universer på egen server kan endre seg i fremtiden, og vi vil da komme med oppdatert informasjon om dette på våre nettsider.

Det er imidlertid mulig å hente ut OBJ-filer og plantegninger, slik at for eksempel en arkitetkt kan jobbe videre med prosjektering av rehabilitering / oppussing av en bygningsmasse. Ta kontakt for å få vite mer om dette.

Hvem står bak 3D-visning.no?

3D-visning.no eies og drives av Nordstjerna AS, org. nr. 912 070 751 MVA. Vi er i utgangspunktet et PR- og kommunikasjonsbyrå som har valgt å utvide tjenesteområdene våre med 3D-teknologi. Gjennom 3D-visning.no kan vi tilby denne teknologien til alle – enten du er en privatperson, bedrift, organisasjon eller offentlig etat.

Dersom du vil vite mer om Nordstjerna, kan du besøke oss på www.nordstjerna.com.